Politica

Florin Cîțu: A fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020

Florin Cîțu: A fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020
Florin Cîțu: A fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, luni seară, într-un briefing de presă după şedinţa de Guvern, că a fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020, care majorează deficitul bugetar la 9,1% din Produsul Intern Brut, de la 8,6% din PIB estimat anterior.

Florin Cîțu: A treia rectificare bugetară pe anul 2020, aprobată
„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată cea de-a treia rectificare pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracţie economică de 4,2% şi un PIB nominal de 1.050 miliarde lei. Deficitul bugetului general consolidat se majorează cu 5 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei provin din diminuarea veniturilor bugetului general consolidat şi 0,8 miliarde prin majorarea cheltuielilor bugetului general consolidat”, a afirmat oficialul.

Ministrul a mai spus că veniturile sunt estimate 337,8 miliarde de lei, respectiv 32,2% din PIB.

„Această estimare a veniturilor, suma încasată, este mai mare decât suma încasată anul trecut în 2019”, a precizat Cîțu.

„Prin această rectificare se continuă asigurarea finanţării investiţiilor. Acestea sunt estimate la 55 de miliarde de lei, în creştere”, a mai menționat el, adăugând că „în plus, se asigură finanţarea în domeniul Sănătăţii, Asistenţei Sociale şi Educaţiei”.

Florin Cîțu a fost întrebat dacă s-au operat modificări în şedinţa de Guvern faţă de datele prezentate anterior, el răspunzând: ”S-au mai schimbat în interiorul ministerelor, realocări de sume şi ne-am asigurat la Ministerului Transporturilor că există banii pentru continuarea investiţiilor pe programul de investiţii al Uniunii europene, cei 49 milioane de lei”.

sursa

Citeste si...