Publicitate
Politica

Florin Cîţu: „Acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist”

Publicitate

Liderul PNL, rămas fără fotoliul de premier, nu pierde nicio ocazie de a ataca actuala coaliţie de guvernare, având un război tacit cu Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.
Liderul PNL Florin Cîţu a declarat luni că susține certificatul verde și a vorbit și despre infectările COVID din ultima perioadă. „10.000 de cazuri înseamnă concedii medicale, cost în economie”, a avertizat Florin Cîțu.

Înțeleg că nu mai interesează pe nimeni (c.n. certificatul verde) și faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic și aceste cazuri cresc nu reprezintă o problemă în acest moment. Pentru mine reprezintă și vă spun de ce. 10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, înseamnă un cost pentru economie și societate, care nu este luat în calcul. (…) Sunt foarte curios dacă acesta a fost planul de la bun început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu. Eu nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate, văd doar că suntem ok și toată lumea încearcă să ignore această problemă. Nu o ignor și vă spun că există un cost foarte mare pentru economie și trebuie găsită o soluție. Susțin certificatul verde. Dacă nu există în coaliție pentru el, atunci trebuie să ne asumăm că există alte costuri pentru economie. (…) Eu rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist și la modul în care este gestionată situația. Îmi aduc aminte că în vară când erau 10.000 de persoane eram atacați, acum nu mai este niciun fel de problemă”, a spus Florin Cîţu.

Publicitate

sursa

Publicitate

Citeste si...