Politica

Florin Cîțu anunță controale la Primăria Capitalei

Florin Cîțu anunță controale la Primăria CapitaleiFlorin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat că va trimite o inspecţie economico-financiară la Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea. Conform acestuia, în ultimii 10 ani „nimeni nu a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiţi banii românilor”
„Sunt 4.500 de angajați în cele 18 companii municipale, mulți dintre ei au fost detașați, sunt multe probleme acolo”, a anunțat Florin Cîțu.

Ministrul Finanţelor Publice a cerut data la care a fost făcută ultima inspecţie economico-financiară la Primăria Bucureşti deoarece a considerat ciudată situaţia în care primăria s-a împrumutat pe 20 de ani pentru a plăti subvenţia la energie, deşi avea bani în buget.

„Am cerut o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economico-financiară la Primăria București. Pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pe 20 de ani să plătești subvenția la energie, de exemplu”, a completat ministrul Finanțelor.

„Aș vrea să văd cine a evaluat execuția bugetară. Și am aflat, surprins, că n-a mai fost o inspecție economico-financiară, n-a mai fost evaluată de la MFP, Primăria Capitalei de 10 ani de zile. Nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor la bugetul Capitalei”, a adăugat ministrul.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *