Politica

Florin Cîțu: „Cheltuielile de personal la stat s-au dublat în ultimii 4 ani”

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, la finalul ședinței de Guvern, că, în perioada 2016 – 2020, cheltuielile cu personalul de la stat s-au dublat. „Eu doar îi întreb pe români dacă au simţit că performanţa celor care primesc o treime sporuri și cărora li s-au dublat salariile s-a dublat în această perioadă”, a continuat el.

Și, cu această ocazie, șeful Guvernului a vorbit din nou despre nevoia de reformă și despre legarea sporurilor bugetarilor de performanță. La fel ca acum câteva zile, Cîțu a spus că Legea salarizării va fi modificată în acest sens tot printr-un proiect de lege ce va trece prin votul Parlamentului. A explicat acum și de ce i se pare corect acest lucru.

Florin Cîțu, despre salariile și sporurile bugetarilor

„Legea salarizării a fost adoptată în Parlament, deci e normal să mergem cu o lege în Parlament care va reaşeza salarizarea și sporurile. Sunt 110 miliarde lei cheltuieli de personal în 2020. Din acestea, 27 de miliarde o reprezintă sporurile. Aceste cheltuieli de personal s-au dublat în perioada 2016-2020.

Eu îi întreb pe români dacă au simţit că performanţa celor care primesc o treime sporuri și cărora li s-au dublat salariile s-a dublat în această perioadă…

De aceea, eu aduc aminte de reformă și de a lega performanța de venituri. Și apoi putem să discutăm și de sporuri”, a declarat premierul Florin Cîţu, după ședința de Guvern de astăzi.

sursa

Citeste si...