Politica

Florin Cîțu, despre revenirea treptată la normalitate, în contextul vaccinării anti-COVID

Eu acum am discuții prin acel Comitet interministerial, vrem să pregătim cum va arăta România după 1 iunie, dacă avem 5 milioane (de persoane vaccinate). Deci e o condiție pe care… La finalul lunii mai, avem nevoie de 5 milioane de persoane vaccinate – prima bornă, dar acel Comitet pregătește si cum va arăta România după 1 iunie, cum vom putea merge la un concert, pe litoral, în excursii, la restaurant. Vom avea atunci doar 35% persoane vaccinate, dar trebuie să facem un pas înainte și apoi avem două luni, mai vaccinăm până la 65-70%, apoi putem să vorbim de etapa de după 75%, când putem să vorbim si de renunțarea la mască în spațiul public poate. Toate acestea dacă ne vaccinăm.

Industria spune că e gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toți avem acces la vaccin si nu e discriminare. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat.

Sunt mai multe aaalize pe care le-am văzut. În România am văzut că e un interes pentru vaccinare de 50-60% din populație să se vaccineze natural. Pe aceste statistici mergem acum. Dacă ajungem la 60%, o să putem să relaxăm sau să revenim la normalitate, să fie foarte vizibil atunci”, a declarat premierul Florin Cîțu

sursa

Citeste si...