Actualitate

Focar de coronavirus la Penitenciarul Bistrița

Un focar de coronavirus a fost depistat la Penitenciarul Bistriţa, unde 31 de deținuți au fost confirmați cu COVID-19. Aceștia au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament.

„Starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire”, precizează reprezentanţii penitenciarului.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Bistriţa, 31 de deţinuţi confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2 ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, şi a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime.

La penitenciar este monitorizată starea de sănătate a tuturor persoanelor custodiate şi a personalului, nefiind identificate noi cazuri de îmbolnăvire sau manifestări ale simptomatologiei specifice COVID-19.

Totodată, administraţia penitenciarului ţine legătura permanent cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, implementează măsurile recomandate şi face demersurile necesare protejării persoanelor aflate în custodie.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *