Actualitate

Focar de infecţie cu noul coronavirus la Teatrul de Balet din Sibiu

Focar de infecţie cu noul coronavirus la Teatrul de Balet din Sibiu
Focar de infecţie cu noul coronavirus la Teatrul de Balet din Sibiu

Un focar de infecție a fost descoperit marți la Teatrul de Balet din Sibiu, unde șapte angajați sunt infectaţi cu COVID-19 şi alte 58 de persoane cu care au intrat în contact se află în carantină.

Vă informăm că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică în cadrul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatru de Balet Sibiu, în urma raportului anchetei epidemiologice, înaintat de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în prezent a fost identificată evoluţia unui focar de infecţie, format din 7 persoane testate pozitiv. Focarul a fost identificat în data de 03.08.2020, iar până în prezent un număr de 6 persoane au fost internate: 2 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi 4 la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. În urma anchetei au fost identificaţi un număr total de 58 de contacţi, dintre care 32 sunt contacţi de serviciu, iar 26 sunt contacţi de familie„, informează Prefectura Sibiu.

În urma descoperirii focarului, balerinii trebuie să evite scenele care implică un număr mare de persoane pe o suprafaţă restrânsă şi scenele cu contact direct.

„În ceea ce priveşte măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au plasat în carantină la domiciliu cei 58 de contacţi, s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor de repetiţii, precum şi a întregii Case de Cultură, s-a solicitat un plan din partea unităţii cu privire la modalităţile e prevenire şi control a răspândirii virusului SARS-CoV-2, astfel că s-au restricţionat scenele care implică un număr mare de persoane pe o suprafaţă restrânsă şi se evită scenele cu contact direct apropiat îndelungat. Utilizarea duşurilor este interzisă iar efectuarea coafurii şi machiajului se face cu echipamente de protecţie. De asemenea s-a recomandat angajaţilor să îşi monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgenţă 112 în vederea transportării la spital pentru evaluarea stării de sănătate şi tratament specific„, se precizează în comunicat.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *