Extern

Franța depășește pragul de 10.000 de decese cauzate de COVID-19

Franța depășește pragul de 10.000 de decese cauzate de COVID-19
Franța depășește pragul de 10.000 de decese cauzate de COVID-19

Franța a înregistrat oficial peste 10.000 de decese marți cauzate de infecțiile cu coronavirus, devenind a patra țară care depășește acest prag după Italia, Spania și Statele Unite.

Numărul total de decese cauzate de Covid-19 a crescut ajuns la 10.328, a anunțat Jérôme Salomon, șeful autorității de sănătate publică, într-o conferință de presă, avertizând că „epidemia își continuă evoluția”.

Salomon a declarat că 7.091 de decese au fost înregistrate în spitalele franceze începând cu 1 martie. Alte 3.237 de persoane au murit în casele de îngrijire pentru persoanele în vârstă, a adăugat oficialulu francez, dând o cifră mult mai mare decât cea raportată luni.

Franța, care este blocată încă din 17 martie, oferă acum un număr de decese combinate zilnice în spitale și case de îngrijire. Anterior, aceasta acordase taxa internă doar la spital.

Peste 30.000 de persoane au fost tratate în spitale din întreaga țară, cu 7.131 de cazuri în terapie intensivă, a adăugat Salomon.

Suntem în faza ascendentă a epidemiei, chiar dacă aceasta încetinește un pic”, a avertizat el. „Încă nu am atins apogeul”.

Numărul de decese de 10.328 include cele 597 de decese în spitale, în ultimele 24 de ore, potrivit unei actualizări guvernamentale.

Oficialii de la Paris au declarat că vor interzice jogging-ul singur în timpul zilei, întrucât oamenii continuă să dezbracă regulile de blocare anti-coronavirus.

Sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *