Extern

Franța își propune să redeschidă, cu excepția cluburilor de noapte până în iulie

Planul în patru etape prezentat de președintele Emmanuel Macron își propune să redeschidă în mare măsură țara până la 30 iunie.

Turiștii străini cu un „permis de sănătate” Covid-19 vor putea să viziteze din nou Franța începând cu 9 iunie.

Rata infecției din Franța a scăzut de la introducerea celui de-al treilea blocaj, dar numărul rămâne ridicat în unele zone.

Detaliind planurile sale mult așteptate către un grup de ziare franceze, domnul Macron a spus că dorește să ușureze restricțiile Franței în patru etape:

Pe 3 mai, elevii din liceu și liceu vor începe să se întoarcă la cursurile în persoană. Regulile de călătorie se vor încheia
Pe 19 mai, un toc de noapte curent la ora 19:00 (17:00 GMT) va fi împins înapoi la 21:00. Cafenelele și restaurantele se vor putea redeschide afară. Magazine neesențiale, cinematografe, muzee și teatre vor putea deschide, cu restricții pentru vizitatori.
Pe 9 iunie, starea de acoperire va fi împinsă din nou până la ora 23:00. Va fi introdus un „permis de sănătate” pentru cei care participă la stadioane și evenimente mari, precum și pentru turiștii străini care intră în țară
Pe 30 iunie, starea de acoperire va fi ridicată complet, dar cluburile de noapte vor rămâne închise
În timp ce domnul Macron a spus că speră că măsurile vor ușura în întreaga țară, o „frână de urgență” ar putea fi utilizată „în teritoriile în care virusul este prea prezent”.

Franța a intrat într-un al treilea blocaj național pe 3 aprilie, întrucât s-a luptat cu o creștere a cazurilor care amenințau să copleșească spitalele. Numărul zilnic de cazuri noi a scăzut de atunci, de la aproximativ 40.000 la 27.000 în medie în ultima săptămână.

Alte 324 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore. Numărul total ucis de pandemie în Franța este acum de cel puțin 104.079, estimează Universitatea Johns Hopkins.
sursa

Citeste si...