Social

G.C.S:”Eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor NU sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare”

G.C.S:"Eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor NU sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare"
G.C.S:”Eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor NU sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare”

Grupul de Comunicare Strategică transmite că, pentru perioada imediat următoare, nu sunt luate în calcul măsuri de relaxare a restricțiilor, pentru că lupta cu epidemia de coronavirus nu s-a terminat.

La un moment dat, când astfel de hotărâri vor fi luate, se va ține cont de evoluția epidemiologică, pentru a fi evitat un al doilea val de infectări, de recomandările Comisiei Europene și de necesitățile tuturor categoriilor de persoane.

Până acum, epidemia de COVID-19 a făcut 469 de victime în România. 8.936 de cazuri de infectare au fost raportate în total.

Măsuri de relaxare a restricțiilor nu vor fi luate în perioada imediat următoare

Grupul de Comunicare Strategică a ținut să vină cu o serie de lămuriri, după ce în spațiul public au început să fie vehiculate propuneri de relaxare a restricțiilor instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

El a precizat că eventualele decizii în acest sens „nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din rațiuni de securitate sanitară”.

Grupul a mai spus că măsurile instituite de la debutul epidemiei și până acum își dovedesc eficiența și se impune respectarea lor și de aici încolo.

GCS mai transmite că dezbaterile privind eventuala ridicare graduală a restricțiilor va trebui să țină cont de evoluția epidemiei. În plus, va trebui evitată izbucnirea unui al doilea val de infectare cu SARS-CoV-2.

În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricțiilor privesc inițiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate. Astfel de propuneri vor fi discutate cu toți factorii implicați în gestionarea situației răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de toate riscurile și de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetățenilor”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, printr-un comunicat.

Acesta a mai precizat că, în dezbaterile privind eventuala ridicare graduală a restricțiilor, se va ține cont de recomandările Comisiei Europene și de coordonarea cu celelalte state ale Uniunii Europene.

În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane”, a mai transmis GCS.

Sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *