Politica

Gabriela Firea susţine introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine introducerea educaţiei sexuale în şcoli, dar cu o condiţie. Senatorul PSD vrea ca acest lucru să fie făcut cu acordul părinţilor.
Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat sâmbătă că a semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educaţie sexuală este esențial”. Senatorul PSD spune, într-o postare pe Facebook, că educația trebuie introdusă în școli doar cu acordul părinților.

„Am semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educaţie sexuală este esențial!”. Sunt mai bine de șase ani de când solicitam, tot în Senatul României, ca Educația sexuală să devină materie obligatorie în școli, ca măsură de prevenție a sarcinilor precoce.
Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor. Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la școală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite?”, spune prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, conform unei postări pe Facebook.
Gabriela Firea spune că „e nevoie de o implicare importantă a părinților” care „trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze și acest subiect tabu, mai delicat”.

„Cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor, de la cine și cum vor fi acestea prezentate. Ca și în cazul orelor de religie, părinții trebuie să-și dea acordul!”, a completat Gabriela Firea.

Senatorul PSD a amintit că „Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obținerii acordului părinților, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.
Președintele Iohannis a făcut contestație, dar Curtea Constituțională nu i-a dat dreptate! Acum, legea este din nou în Parlament! În calitate de senator, membru în Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială, militez pentru drepturile copiilor și ale părinților”.

sursa

Citeste si...