Politica

Gabriela Firea,”Nu doresc să cadă capete, dar cei care pierd pleacă atunci când există onoare”

Gabriela Firea,”Nu doresc să cadă capete, dar cei care pierd pleacă atunci când există onoare”Rezultatele obținute de PSD la alegerile europarlamentare reprezintă o consecință a deciziilor luate de liderii de partid din ultimii doi ani, susține Gabriela Firea.

Primarul general a mai afirmat că lucrurile ar fi stat altfel dacă liderii social-democrați ar fi luat în calcul avertismentele ei, ar fi renunțat la agenda politică pe care au tot promovat-o și ar fi încercat să refacă legătura cu cetățenii.

Acum, pericolul este ca stânga românească să dispară așa cum, acum aproape 20 de ani, a dispărut un partid istoric – PNȚ-CD, a mai precizat Firea.

În opinia sa, românii nu au fost atât de mult împotriva partidului, cât au fost împotriva conducerii.

În final, Firea a precizat că nu vrea să cadă capete, dar normal este ca persoane care pierd să plece, pentru că asta înseamnă onoare.

Am vazut si eu, ca toata tara, procentele de la exit-poll. Nu sunt surprinsa! Este o consecinta a deciziilor si comportamentului din ultimii doi ani, cel putin.
In momentul in care am vazut ca semnalul meu de alarma, si a altor cativa colegi, de acum 8-9 luni de zile, nu este luat in seama de CEX si de liderul partidului, am renuntat la toate functiile politice. La unele de buna voie, la altele silita. Am ramas un simplu membru de partid.

Am fost jigniti ca am fi pucisti, tradatori, ca am pactizat cu statul paralel. Toate niste inventii, pentru a ascunde realitatea : oamenii isi doreau o alta agenda publica axata pe nevoile cetatenilor.

Nu interpretati ca as incerca sa infig cutitul in spatele unui om aflat in necaz. Cum spuneam, nu-mi doresc functii politice, nu vreau sa critic intr-un moment greu, dar nu pot ignora faptul ca in urma cu aproape un an de zile am previzionat ruptura conducerii PSD de ceea ce gandesc cei mai multi romani.

Au urmat luni grele, in care mi-am suportat pedeapsa pentru ca am indraznit sa vorbesc. Cred cu tarie ca ar fi fost cu totul altfel ziua de azi, daca se luau in seama aceste semnale de alarma si se refacea legatura cu romanii.

Acum, pericolul este ca stanga romaneasca sa dispara asa cum, acum aprope 20 de ani, a disparut un partid istoric – PNT-CD.

Este o vorba in popor : a pune batista pe tambal. Acum aproape un an, Cex-ul si liderul partidului asta au facut. La PSD s-a intors piramida partidului cu varful in jos si tot partidul a depins de lider.

Romanii nu au fost atat de mult impotriva partidului, cat au fost impotriva conducerii.

Nu doresc sa cada capete : de obicei, cei care pierd pleaca atunci cand exista onoare fata de colegii de partid si fata de tara. Macar atat sa dam Romaniei : minimum de onoare cetateneasca.

Noi putem disparea ca partid, putem disparea ca oameni politici dar Romania trebuie sa ramana o natiune demna si puternica!”, a scris Gabrial Firea, pe Facebook.

B1.ro

Citeste si...