Actualitate

Generalul Marin Gheorghe-Nucu, care a fost la comanda Ministerului de Interne la protestul din 10 august, a fost trecut în rezervă de președintele Iohannis

Generalul Marin Gheorghe-Nucu, care a fost la comanda Ministerului de Interne la protestul din 10 august, a fost trecut în rezervă de președintele IohannisPreședintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele de trecere în rezervă a două cadre importante din Ministerul Afacerilor Interne.

Este vorba de chestorul de poliție Roman Ionela-Antoneta și generalul de brigadă – cu o stea Marin Gheorghe-Nucu.

Acesta din urmă este una din figurile importante de la protestul din 10 august 2018 reprimat violent de către autorități. Atunci, Marin Gheorghe-Nucu, din funcția de secretar de stat, s-a aflat la comanda Ministerului Afacerilor Interne, Carmen Dan fiind în concediu.

Acesta avea să fie ulterior audiat în calitate de martor în dosarul privind reprimarea violentă a manifestației din 10 august.

Cu toate acestea, informații strânse ulterior în anchetă vorbesc de faptul că intervenția din Piața Victoriei a fost coordonată de către fostul ministru de Interne Carmen Dan, care era atunci în concediu, și nu de secretarul de stat Gheorghe-Nucu Marin, aflat în acea perioadă la comanda ministerului.

Ea a venit la biroul de la Ministerul de Interne și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12.00, arată Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, scria Hotnews citând surse apropiate dosarului aflat la DIICOT.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *