Actualitate

George Simion a încercat să intre în Republica Moldova, deși are interdicție

George Simion, colider al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a încercat duminică să treacă granița în Republica Moldova, deși are interdicție să intre pe teritoriul acestei țări. El a transmis live pe Facebook, în timp ce se afla la vama Albița-Leușeni. A precizat că vrea să ajungă în Moldova în calitate de demnitar, la invitația parlamentarilor de la Chișinău.

Deși are interdicție până în 2023, George Simion (AUR) a încercat să intre în Republica Moldova

„Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul”, a spus Simion.

La remarca vameșului că are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023, George Simion a replicat: „Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Am pașaport diplomatic și mă încadrez în altă situație”. Vameșul n-a fost impresionat și i-a spus lui Simion să conteste interdicția în instanță dacă vrea.

Coliderul AUR nu a vrut să plece din vamă și a cerut asistență juridică de la Consulatul României în Republica Moldova. El a insistat că ar trebui să i se permită trecerea mai ales că nu mai e activist civic, ci parlamentar al României.

„Voi sta aici până se rezolvă situația. Stau până în 2023, dacă trebuie!”, a mai spus parlamentarul.

George Simion a încercat să intre în Republica Moldova, deși are interdicție. Coliderul AUR le-a spus vameșilor că rămâne la frontieră până i se permite accesul
George Simion a solicitat și Ministerului român de Externe să intervină pe lângă autoritățile de la Chișinău, ca să-i permită trecerea în Republica Moldova ca demnitar al statului român.
„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion.

Simion ar vrea să-și ia rămas bun de la scriitorul Nicolae Dabija, care a decedat vineri, și să participe la funeraliile acestuia.

sursa

Citeste si...