Sport

Germania ar putea permite accesul fanilor pe stadioane în primul tur din Cupă

Germania ar putea permite accesul fanilor pe stadioane în primul tur din Cupă
Germania ar putea permite accesul fanilor pe stadioane în primul tur din Cupă

Veste bună pentru iubitorii fotbalului. Germania a dat tonul reluării competițiilor după izbucnirea crizei COVID-19 și tot ea ar putea fi prima dintre țările cu campionate sonore care le permite suporterilor să vină din nou pe stadioane.

Germania ar putea permite accesul fanilor pe stadioane în primul tur din Cupă

Fanii ar putea reveni pe stadioane – în număr limitat – la meciurile din primul tur al Cupei Germaniei, așa-zisa DFB Pokal. Cel puțin așa a indicat Federația germană de fotbal (DFB), potrivit DPA și Reuters citate de Agerpres. Mai mult decât atât, măsura ar putea fi valabilă și pentru meciurile din al treilea eșalon fotbalistic german, dar și pentru cele din Bundesliga feminină.

Cu toate acestea, o decizie finală nu a fost luată încă, iar accesul fanilor pe stadioane, precum și numărul lor vor depinde de evoluția pandemiei de coronavirus în fiecare regiune. În plus, potrivit oficialilor, decizia trebuie să fie rezultatul unui acord între cluburi și autoritățile locale.

În aceste condiții, este posibil ca unele dueluri din primul tur al DFB Pokal, programate pentru mijlocul lunii septembrie, să se dispute cu un număr limitat de spectatori în tribune, în timp ce altele s-ar putea desfășura – ca în prezent – cu porțile închise.

Una peste alta, pe fondul crizei sanitare COVID-19, prezența spectatorilor la meciurile din primele două divizii ale fotbalului german rămâne intezisă cel puțin până la 31 octombrie, iar accesul fanilor echipelor vizitatoare nu va fi permis până la finalul anului 2020.

Bundesliga, prima ligă de fotbal a Germaniei, este campionatul cu cea mai mare ridicată medie a spectatorilor – în jur de 42.000.

„Regina Europei” vine din Germania. Bayern Munchen s-a impus autoritar în această ediție de Champions League

Dacă Europa League a fost câștigată de FC Sevilla, prima competiție fotbalistică a continentului european și, probabil, cea mai importantă din toată lumea a fost adjudecată de Bayern Munchen, campioana Germaniei, la capătul unei prestații de zile mari. Mai mult decât atât, bavarezii au stabilit un record absolut, în condițiile în care au câștigat toate cele 11 meciuri din această ediție de Champions League – e important de amintit în acest context că, pe fondul pandemiei de COVID-19, această stagiune a cuprins mai puține partide.

Ultimele faze ale ediției de Champions League 2019/20 s-au desfășurat în circumstanțe cu totul speciale, din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor sale specifice. Deși lipsa spectatorilor i-a mai atenuat din farmecul de altădată, competiția a pus față în față echipe mai bine pregătite din punct de vedere fizic decât se așteptau mulți. Cum calitatea jucătorilor era deja o certitudine, întrecerea a oferit partide extrem de spectaculoase – și, probabil, cea mai drastică înfrângere a Barcelonei din epoca modernă, 2-8 vs Bayern Munchen în faza sferturilor de finală.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *