Extern

Germania intră în lockdown

Germania intră în lockdown
Germania intră în lockdown

Potrivit unui proiect guvernamental, Germania ar urma să intre în lockdown. Toate magazinele ar urma să fie închise până pe 10 ianuarie, pentru a limita răspândirea coronavirusului.
Germania intră în lockdown. Potrivit unui proiect guvernamental, majoritatea magazinelor ar urma să fie închise până pe 10 ianuarie, informează Reuters, citat de zf.ro.

Excepţie fac magazinele alimentare şi farmaciile.
Proiectul a fost pregătit în vederea unei întâlniri a cancelarului Angela Merkel cu conducătorii landurilor.

Germania intră în lockdown. Şcolile vor fi închise
De asemenea, şcolile vor fi închise, iar angajatorilor li se va cere să îşi oprească operaţiunile sau lase angajaţii să lucreze de acasă.

Vânzarea de artificii va fi interzisă de Sărbători.

Germania cere închiderea staţiunilor de schi
Germania cere închiderea staţiunilor de schi din statele alpine pentru a combate răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Va fi greu de găsit, însă, un acord cu Austria, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

„Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ne coordonăm în Europa în ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi. Din păcate, auzind declaraţiile din Austria, se pare că nu va fi prea uşor, dar vom încerca din nou„, a declarat Angella Merkel în Parlamentul german, conform Agerpres.

În „primul val” de coronavirus de la începutul acestui an, se consideră că mulţi germani s-au infectat în staţiunea de schi Ischgl din Austria.

În octombrie, Germania a emis avertismente de călătorie în privinţa regiunilor de schi din Austria, Italia şi Elveţia.

Atât Germania, cât şi Austria, Italia şi Franţa au ordonat ca şi pârtiile de la cele mai mari altitudini să rămână închise, deocamdată, în speranţa ca toate staţiunile să poată beneficia apoi din plin de sezonul de vârf – dacă rata infecţiilor va scădea, notează sursa citată.

Austria urmează să ridice noul lockdwon pe 7 decembrie deoarece vrea să permită desfăşurarea sporturilor de iarnă, cu precauţiile corespunzătoare.

În acest sens, autorităţile austriece au respins vehement ideea de a închide staţiunile de schi. Germania este principala sursă de turişti străini a Austriei

sursa