Extern

Germania nu mai permite zborurile din Rusia, în spațiul său aerian

Tensiunile dintre Rusia și Occident continuă să crească. Germania a anunțat astăzi, 2 iunie, că-și închide spațiul aerian pentru zborurile operate de companii aeriene din Rusia, potrivit presei internaționale.

Anunțul transmis de la Ministerul Trasporturilor din Germania vine după ce autoritățile de la Moscova nu au acordat autorizațiile necesare pentru zborurile operate de compania nemțească Lufthansa.

„În baza practicii reciprocității, Autoritatea Aviatică Federală nu a emis, la rândul său, alte permise pentru zborurile companiilor rusești, cât timp acordarea autorizațiilor către partea rusă se lasă așteptate”, a transmis ministerul german.

Condițiile impuse de Germania, pentru Rusia

Autorizarea zborurilor rusești va fi reluată doar după ce rușii vor relua acordarea autorizațiilor pentru zborurile germane, au mai transmis oficialii de la transporturi de la Berlin, care nu au declarat motivele pentru care zborurile Lufthansa au fost blocate.

Decizia Germaniei vine în contextul în care administrația Putin a anunțat în aceeași zi decizia de a se retrage din tratatul semnat cu SUA, care facilitează deplasările diplomaților, pe fondul tensiunilor bilaterale.

sursa

Citeste si...