Extern

Germania strânge granițele pe fondul alarmei asupra pandemiei

Germania ar putea vedea 100.000 de infecții pe zi dacă al treilea val de coronavirus se răspândește necontrolat, a avertizat șeful institutului de sănătate publică RKI.

Temerile că al treilea val Covid ar putea fi cel mai grav de până acum au determinat o reducere a frontierelor.

Testele negative vor fi necesare pentru sosirile la aeroport de marți și toată Franța a fost declarată cu risc ridicat.

De duminică, oricine călătorește din Franța va trebui să depună un test negativ și să intre în carantină de 10 zile.

Verificările aleatorii germane și testele obligatorii vor fi aplicate la frontiera franceză, spune ministrul francez de externe. „Pandemia din Germania explodează mai repede decât credeau”, a spus Jean-Yves Le Drian.

Cu infecții cu peste 20.000 pe zi, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a avertizat: „Dacă acest lucru continuă necontrolat, riscăm ca sistemul nostru de sănătate să atingă punctul de rupere în aprilie”.

Germania se numără printre mai multe țări europene în care infecțiile cu Covid au crescut rapid în această săptămână. De asemenea, cazurile au crescut în Polonia cu 35%, iar oficialii din domeniul sănătății din ambele țări spun că răspândirea variantei din Marea Britanie (Kent) este în spatele creșterii.

Slovacia și Republica Cehă sunt, de asemenea, văzute acum ca fiind cu risc ridicat, dar au fost retrogradate de la cel mai înalt nivel de alertă al „zonei de mutație a virusului”, care vizează oprirea aproape a tuturor călătoriilor. Nivelurile infecției cehe au început să scadă, în scădere cu un sfert față de săptămâna trecută.

Tirolul austriac a fost, de asemenea, clasificat ca „zonă de mutație a virusului”, dar de duminică este și mai degradat.

„Fără tabuuri” pentru Franța
Franța a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor în ultimele săptămâni.

Nouăsprezece zone au fost plasate sub blocare și peste 4.700 de persoane sunt acum tratate în terapie intensivă. Regiunea Parisului este una dintre cele mai afectate zone, cu aproape 600 de cazuri la 100.000 de persoane. Rata medie a incidenței franceze în ultima săptămână este de peste 200 de cazuri, în timp ce în Germania este de 119 la 100.000 de persoane.

UE se oprește la interzicerea exportului de vaccinuri la summit
Marea Britanie are în vedere măsuri mai dure privind sosirile Franței
Președintele Emmanuel Macron a declarat joi târziu că nu va exista „niciun tabu” în ceea ce privește măsurile ulterioare. Vineri, guvernul a vorbit despre o „cursă contra timpului”, deoarece a consolidat controalele la stații, aeroporturi și taxe rutiere în cele 19 zone afectate.

sursa