Sport

Gigi Becali riscă să ajungă din nou după gratii

Gigi Becali riscă să ajungă din nou după gratiiProcurorii DNA îl cercetează pentru spălare de bani, alături de nepotul său, Vasile Geambazi.

Cei doi ar fi beneficiat de bani proveniţi din supraevaluarea unui teren din Voluntari. O parte din suma obţinută ilegal de la stat ar fi ajuns şi la clubul patronat de Becali.
Totul se învârte în jurul unui teren cumpărat de Becali în 2006 şi vândut apoi lui Geambazi pentru un milion de euro.

Date din anchetă arată că omul de afaceri l-ar fi folosit pe nepotul său pentru a primi despăgubirea pentru terenul de peste 21 de hectare de la marginea Capitalei. Un teren supraevaluat cu peste 180 de milioane de lei.

Pentru a le pierde urma, banii au fost plimbaţi prin mai multe conturi, inclusiv conturile soţiei lui Becali, însă ar fi ajuns în final tot la el.
Gigi Becali riscă iar între 3 și 10 ani de închisoare
Un teren de 21,75 de hectare pentru care nepotul lui Becali, Vasile Geambazi, a fost despăgubit, în urmă cu 8 ani, cu aproape 300 de milioane de lei.

Valoarea reală a terenului, arată procurorii, ar fi fost de puţin peste 100 de milioane de lei. Dar raportul de evaluare ar fi fost măsluit de un evaluator ANRP. Banii obţinuţi din despăgubire au fost transferaţi către mai multe asociaţii.

Procurorii adună în continuare probe. Pedeapsa pentru spălare de bani este cuprinsă între 3 şi 10 ani de închisoare.

Gigi Becali a mai fost condamnat în mai 2013 la 3 ani de închisoare. A stat aproape doi ani după gratii.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *