Scitech

Google achiziționează Neverware, o companie care transformă computerele vechi în Chromebookuri

Astăzi, Neverware a anunțat într-o întrebare frecventă că acum face parte din Google.

Neverware, cu sediul în New York, realizează o aplicație software numită CloudReady care vă permite să convertiți un PC într-un sistem care rulează sistemul de operare Chrome.

În întrebările frecvente, Neverware afirmă că acesta și software-ul CloudReady fac „parte oficială din Google și din echipa Chrome OS”.

CloudReady oferă o versiune gratuită pentru uz personal, precum și niveluri plătite pentru întreprindere și educație. Ideea este că companiile și școlile (precum și persoanele fizice) pot converti sistemele vechi și lente în Chromebookuri, mai degrabă decât să le arunce – Chrome OS este un sistem de operare mai puțin exigent pentru ca aceste mașini să ruleze decât este Windows 10.

Conform Întrebărilor frecvente ale Neverware, nu se vor schimba prea multe lucruri pentru clienții CloudReady actuali în viitorul apropiat. Site-ul companiei, forumurile, asistența pentru clienți și portalul de administrare vor continua să funcționeze ca de obicei, deși se pare că vor migra în cele din urmă către serviciile Google.

După cum menționează site-ul Despre Chromebookuri , unele dintre software-urile create de Neverware ar putea ajuta Google să continue să trimită actualizările sistemului de operare Chrome pe dispozitive mai vechi, extinzând intervalul de timp în care unele Chromebookuri pot primi cel mai recent software. (Google nu a spus nimic de acest fel, deci este doar o speculație plină de speranță deocamdată).

Google și Neverware sunt bine cunoscuți – Google a condus o rundă de investiții în startup în 2017.