Extern

Grecia înăsprește măsurile pentru blocarea răspândirii COVID-19

Grecia înăsprește măsurile pentru blocarea răspândirii COVID-19: Carantină de 7 zile pentru cei care călătoresc cu avionul

Grecia înăsprește măsurile de călătorie pe calea aerului pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Autoritățile elene obligă pe toţi călătorii care vin cu avionul să se supună unei perioade de carantină de şapte zile.

Astfel, se prelungeşte de la trei la şapte zile carantina pentru cei care vin cu avionul în ţară. Această măsură va fi în vigoare între 8 şi 21 ianuarie.

Măsura îi vizează atât pe cetăţenii UE cât şi pe cei extracomunitari, care vor trebui să rămână în izolare o săptămână înainte de a se putea deplasa pe teritoriul Greciei.

Dacă şederea lor în ţară este mai scurtă de şapte zile, ei vor sta în carantină întreaga perioadă petrecută în Grecia. De asemenea, cetăţenii veniţi din Marea Britanie sunt nevoiţi să efectueze un test PCR la încheierea carantinei, iar dacă rezultatul este pozitiv ei vor sta încă o săptămână în izolare.

O altă măsură pentru călătorii care vin cu avionul, deja în vigoare, prevede prezentarea unui test PCR obligatoriu realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară. De asemenea, măsura suspendării zborurilor dinspre şi spre Catalonia (Spania), sau Turcia, a fost prelungită până la 21 ianuarie.

Se menţine şi interdicţia de intrare a ţară a cetăţenilor din afara spaţiului european, cu excepţia celor veniţi din Singapore, Australia, Japonia, Noua Zeelandă, Ruanda, Coreea de Sud, Thailanda şi Emiratele Arabe Unite.

Totodată, a fost extinsă permisiunea de intrare în Grecia a unui număr limitat de călători proveniţi din Israel şi Rusia, de 10.000, respectiv 500 pe săptămână, însă rezidenţii din Rusia vor putea ateriza doar pe aeroporturile din Atena, Salonic şi Heraklion.

sursa