Actualitate

Grecia pune capăt măsurilor de blocare și se deschide turiștilor

Grecia și-a lansat sezonul turistic, ridicând cele mai multe restricții rămase la circulație și declarând „că punem blocajul în spatele nostru”.

Deși se raportează încă o medie de 2.000 de cazuri zilnice de Covid, vaccinările sunt lansate.

Turistii germani au început să zboare. Începând cu 17 mai, britanicii nu vor fi ilegali să călătorească în „lista de chihlimbar” Grecia, dar li se recomandă să nu o facă.

Numai pentru țările din „lista verde”, precum Portugalia, regulile vor ușura semnificativ.

Deși Marea Britanie are o rată de infecție relativ scăzută, Germania a declarat că va fi clasificată drept zonă cu risc Covid de duminică din cauza cazurilor de variantă indiană în unele zone. Prim-ministrul Boris Johnson a declarat, vineri, că varianta indiană ar putea reprezenta o „întrerupere semnificativă” la reducerea blocajului pe 21 iunie.

Cum se deschide Grecia
Grecia are încă mai multe restricții. Cu toate acestea, marile schimbări constau în faptul că rezidenții nu mai trebuie să trimită mesaje text către o linie de asistență telefonică de fiecare dată când părăsesc casele sau merg la cumpărături, circulația este permisă între regiuni, iar un timp de noapte a fost limitat acum la 00:30 și 05 : 00.

O cincime din economia Greciei este văzută ca fiind dependentă de sectorul turistic și 20% dintre lucrători sunt angajați de acesta.

„Ne deschidem industria turistică către lume”, a anunțat ministrul turismului Haris Theoharis joi seară în fața Templului lui Poseidon la Cape Sounion, în afara Atenei.

Ce trebuie să facă turiștii
Vizitatorii dintr-o listă de 53 de țări aprobate trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu o zi înainte de a călători, enumerând locul în care stau și furnizând un certificat de vaccin, un test PCR negativ sau o documentație privind recuperarea recentă de la Covid.

Regulile sunt un precursor al certificatului digital la nivelul UE, care este programat să ajute la eliberarea călătoriilor până la sfârșitul lunii iunie.
SURSA

Citeste si...