Sanatate

Gripa continuă să facă victime în România. Bilanţul tragic a ajuns la 14 morţi

Gripa continuă să facă victime în România. Bilanţul tragic a ajuns la 14 morţiGripa continuă să facă victime în România, numărul persoanelor decedate a ajuns la 14.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a confirmat decesul unei femei din judeţul Mureş.
Femeia, în vârstă de 90 de ani, din judeţul Mureş, avea condiţii medicale preexistente şi nu a fost vaccinată antigripa, fiind confirmată cu virus gripal tip A, subtio H3.

Femeia a decedat miercuri, 29 ianurie.

Anterior, au fost semnalate decese din cauza gripei în judeţele Cluj, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Sibiu şi Vaslui (câte un caz), iar în Prahova, Harghita şi municipiul Bucureşti au fost câte două decese.
In sezonul precedent, in perioada similara, au fost inregistrate 69 decese confirmate cu virus gripal, din care 52 tip A, subtip (H1)pdm09, 8 subtip H3 si 9 A nesubtipat, iar de la inceputul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 398 cazuri de gripa.
Pana la data de 26.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.475.494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *