Actualitate

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN FRAUDE INFORMATICE, DESTRUCTURATĂ

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 14 percheziții domiciliare, în județele Olt și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice.

În această dimineată, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 14 percheziții domiciliare, dintre care 10 în județul Olt și 4 în județul Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe un site internațional de comerț, privind vânzarea unor bunuri electronice și electrocasnice pe care în realitate nu le-ar fi deținut.

Astfel, ar fi fost păgubite persoane din Germania, Austria și Italia, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de euro.

De asemenea, aceștia ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani provenind din activitatea infracțională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilități materiale reduse, cărora le-ar fi remis periodic sume modice.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri.

16 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități au fost angrenați polițiștii serviciilor de combatere a criminalității organizate Olt și Vâlcea, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova.

Citeste si...