Politica

Guvernul NU va elimina pensiile speciale

Guvernul Nicolae Ciucă nu vrea să renunțe la pensiile speciale, în ciuda presiunii sociale și a contextului economic sever. Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a oferit explicația.
Oficialul PNL de la Minsterul Fondurilor Europene a anunțat în ședința de guvern de miercuri că România nu trebuie să elimine pensiile speciale.

De asemenea, Boloș a menționat că trebuie să justifice în fața Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen, diverse aspecte juridice cu privire la aceste venituri controversate, pe care le primește un anumit segment al populației.
„România nu se poate comporta ca o țară sălbatică! Pentru că aceste pensii speciale există în toată Uniunea Europeană. Există categorii de pensionari care beneficiază de pensii speciale. Nu suntem țara din UE care am inventat pensiile speciale, cum nu cred că ar fi firesc să fim printre puținele sau singura țară din Uniunea Europeană care să eliminăm.

Trebuie căutată o soluție de mijloc și trebuie un mecanism care trebuie să fie echilibrat, nici să cădem în extrema aia în care să zicem pensiile speciale să fie eliminate. Cred eu că o cale de mijloc este necesară ca să ieșim din acest impas. Prima clarificare pe care trebuie să o avem cu Comisia Europeană este de concordanță între conținutul jalonului și prevederile din legislația națională”, a declarat Marcel Boloș.

sursa