Social

Iată care este cel mai bun mod de a găti baconul

Iată care este cel mai bun mod de a găti baconul
Iată care este cel mai bun mod de a găti baconul

Doar un pic de bacon oferă preparatelor tale o savoare de nedescris, mai ales dacă este combinat cu legume, dar acesta poate fi consumat si de sine stătător, într-un sandviș sau prăjit, lângă o omletă.
Baconul în sine este un aliment foarte gras și nerecomandat a fi consumat în fiecare zi, dar ocazional, acesta poate fi consumat pe post de gustare.

Cel mai bun mod de a-l face astfel este să întinzi fâșiile pe o foaie de copt într-o tavă și să bagi tava în cuptorul preîncălzit. Acesta se va face crocant și se va răsuci de la margini, neavând nevoie de ulei suplimentar, deoarece grăsimea conținută este suficientă. Dacă îl faci însă în tigaie, el se va arde mult mai repede și va stropi cu grăsime peste tot în jur. În plus, pe aragaz sau plită, riști să-l gătești neuniform, să arzi tigaia și să te stropești pe mâini cu ulei încins.

Încălzește cuptorul la 220 grade Celsius

O altă metodă alternativă de a prepara baconul în cuptor este să pui o tavă tapetată pe grătarul cel mai de jos, iar la mijloc să întinzi câteva felii pe un grătar. Astfel, baconul se va găti uniform, fiind înconjurat de aer cald și nefiind cufundat în proproa grăsime, care se scurge în tavă.

Alternativa ar fi să acoperi tava complet cu folie de aluminiu și să atârni fâșiile de bacon pe liniile grătarului. În plus, ține minte că acesta nu mai trebuie sărat, fiind din start astfel preparat, dar îi poți adăuga puțin piper proaspăt măcinat, diverse condimente sau chiar zahăr brun, sos barbeque și sirop de arțar, dacă-l vrei glazurat, însă lichidele trebuie adăugate doar cu puțin timp înainte ca baconul să fie gata, pentru a le conserva aromele și a evita arderea.

A se găti în mijlocul cuptorului

Cât de mult va trebui să-l ții depinde de puterea și calitatea cuptorului tău, dar și de modul în care este tăiat baconul și cât de gras este acesta. Verifică-l însă după aproximativ 10 minute, ca să fii sigură că este așa cum îți place ție și scoate-l din cuptor, apoi lasă-l câteva minute să se odihnească, înainte de a-l consuma.

După ce ai terminat, să te abții de la a scurge grăsimea direct într-un borcan de sticlă și s-o lași întâi să se răcească bine. Dacă s-a întărit prea tare, poți folosi o lingură pentru a o culege și o poți păstra la frigider sau congelator, pentru a da altă dată gust unui alt preparat.

feminis.ro

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *