Actualitate

Imagini cutremuratoare! Romania este in clocot, a inceput o noua revolutie!

Romania clocoteste in acest moment din cauza revoltei ai legii gratieri, toate orasele din Romania au iesit si in acest moment in strada, zecile de mii sunt foarte revoltati, relateaza www.realitatea.net.
Oamenii sunt nemultumiti din caauza declaratiilor date de catre Liviu Dragnea si de castre ministrul tarii, Sorin Grindeanu.
Proteste sunt, la ora actuală, în Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Ploieşti, Iaşi, Oradea, Craiova, Bacău, Buzău.
În Cluj, 20.000 de oameni au ieşit în stradă. În Bacău, 3.000 de persoane protestează.
La ora 19:30, 4.000 de persoane din Iaşi au ieşit în stradă, iar la Timişoara numărul protestarilor a ajuns la 7.000.
De asemenea, 1.000 de persoane protestează în Ploieşti.
În jur de 300 de oameni protestează şi în Buzău.
Marți seara, peste 200.000 de persoane au protestat în toată țara față de ordonanța de urgență adoptată de Guvern în miez de noapte.
Protestele din București, însă, s-au încheiat violent, după ce un grup de ultrași au încercat să „spargă” demonstrațiile.
Ordonanța de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală a fost publicată în Monitorul Oficial în noaptea de marți spre miercuri.
În textul ordonanței de urgență se prevede, referitor la abuzul în serviciu, că răspunderea penală intervine doar în cazul unei pagube materiale de peste 200.000 de lei.
„Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu știință, îndeplinește un act prin încălcarea unor dispoziții exprese dintr-o lege, o ordonanță sau o ordonanță de urgență a Guvernului sau nu îndeplinește un act prevăzut de dispozițiile exprese dintr-o lege, o ordonanță sau o ordonanță de urgență a Guvernului și prin aceasta cauzează o pagubă materială mai mare de 200.000 de lei ori o vătămare gravă, certă și efectivă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevăzute și garantate de legile în vigoare, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în documentul citat.
Este modificat, totodată, primul alineat al articolului 301 din Codul penal referitor la conflictul de interese, fiind exclusă răspunderea penală dacă beneficiarii infracțiunii sunt „persoanele cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură”.
În noua formă, alineatul prevede că „fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, foloase patrimoniale pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Citeste si...