Sanatate

Imunitatea COVID-19 Ceea ce știm până acum despre vaccin, răspunsul imun „natural”

Coronavirusul a infectat acum cel puțin 100 de milioane de oameni din întreaga lume, rezultând peste 2 milioane de decese. Cei care se recuperează, totuși, continuă să dezvolte un anumit grad de imunitate, protejându-i împotriva COVID-19, potrivit medicilor care studiază COVID-19. Vaccinurile, inclusiv cele care protejează împotriva coronavirusului, stimulează, de asemenea, imunitatea și protejează împotriva bolilor, dar într-un mod diferit, mai sigur decât boala în sine. Și pe măsură ce lansarea la nivel național a vaccinului împotriva coronavirusului continuă să crească abur, întrebările legate de imunitatea COVID-19 au început să apară în mod natural. Cât de protejat sunteți împotriva variantelor? Cat a durat? Cei care s-au recuperat de la coronavirus ar trebui să primească în continuare vaccinul?

Rămâne mult necunoscut în ceea ce privește COVID-19 , inclusiv dacă imunitatea față de boală în sine este mai puternică sau mai slabă decât cea rezultată din oricare dintre cele două vaccinuri administrate în prezent. Totuși, se știe că reinfectarea cu COVID-19 , deși rară, nu este nemaiauzită. Experții recomandă tuturor să primească vaccinul împotriva coronavirusului, indiferent dacă au avut COVID-19 sau nu.
Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor spun că persoanele care au avut COVID-19 pot, dacă doresc, să renunțe la vaccin pentru moment, în timp ce rezervele sunt limitate, dacă ar dori să-i lase pe alții să meargă înainte . În cele din urmă, totuși, CDC spune că ar trebui să primească vaccinul ca toți ceilalți . (Există factori care determină experții să sugereze că unele persoane ar putea să nu fie candidați buni pentru a primi vaccinul, dar din alte motive decât imunitatea.)

Aici, vom arunca o privire la ceea ce știm despre imunitatea coronavirusului, deoarece se referă atât la boala în sine, cât și la vaccinurile disponibile pentru a proteja împotriva acesteia. Rețineți că mutațiile virusului ar putea afecta unele sau toate informațiile prezentate mai jos. În plus, nu există suficiente dovezi concludente în acest moment pentru a ști cum se leagă fiecare vaccin coronavirus de noile variante care apar în prezent. Această poveste nu este destinată să servească drept sfat medical. Dacă sunteți în căutarea unui site pentru administrarea unui vaccin COVID-19, iată ce să știți .
sursa