Inca o lovitura pentru romanii! OUG abrogata, dar inlocuita cu o alta lege a gratieri!

PSD nu se lasa, revine cu inca o leege inlocuita de cea abrogata, noul proiect de lege a codurilor penale, sunt publicate in cursul zilei de azi, relateaza www.realitatea.net.

UPDATE: Proiectul Ministerului Justiţiei nu vine cu schimbări majorări, aşa cum se aşteptau cetăţenii.

Documentul, obţinut în exclusivitate de Realitatea TV, are doar câteva modificări.

De exemplu, a fost eliminat pragul de 200 de mii de lei pentru abuzul în serviciu. În schimb, este dezincriminată, ca şi în ordonanţă, fapta de favorizare a făptuitorului dacă au fost emise sau adoptate acte normative. 

Iordache: „Acum sunt foarte multe articole neconstituţionale”

„Noul proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus în dezbatere în cursul acestei zile, va rămâne în consultare publică 30 de zile, timp în care specialiştii îşi vor putea spune punctele de vedere, a declarat, luni, ministrul Justiţiei, Florin Iordache”, citat de News.ro.

El a spus că în momentul în care a fost abrogată OUG 13 s-a revenit la forma iniţială a codurilor penale, formă care cuprinde foarte multe aspecte neconst.

„Acum, în Codul penal şi în Codul de procedură penală sunt foarte multe articole neconstituţionale”, a susţinut Iordache, arătând că scopul noului proiect de lege este de a corecta aceste articole neconstituţionale.

„Înainte de a merge cu acest proiect mai departe, toţi specialiştii vor putea avea un punct de vedere. Potrivit legii, proiectul va rămâne în dezbatere 30 de zile”, a afirmat Iordache.

De asemenea, Iordache a susţinut din nou că OUG 13 privind modificarea codurilor penale avea toate avizele necesare: „Da, avea toate avizele necesare. Mă refer la avizele ministerelor”.