Actualitate

INCENDIU LA 3 LOCUINȚE AFLATE PE RAZA SECTORULUI 5

PRIMARUL CRISTIAN POPESCU PIEDONE A DISPUS CA PERSOANELE AFECTATE SĂ FIE CAZATE LA UN HOTEL DIN APROPIERE

În data de 26.01.2021, în jurul orelor 18.20, pe străzile Târgu Jiu și Petroșani de pe raza Sectorului 5, a izbucnit un incendiu în urma căruia au ars trei case, dintre care una în totalitate și două parțial. La fața locului au intervenit prompt 6 autospeciale dotate cu apă și spumă ale pompierilor de la Detașamentul Pieptănari și de la Detașamentul 13 Septembrie. Datorită intervenției rapide a pompierilor, focul nu s-a extins și la alte locuințe și a putut fi controlat.
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone s-a deplasat rapid la fața locului, a convocat de urgență Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 și a dispus începerea unor anchete privind posibilitatea de ajutorare a persoanelor afectate. Edilul s-a asigurat că nicio persoană a cărei locuințe a fost implică în incendiu nu își va petrece noaptea în frig și ninsoare, drept urmare acesta le-a oferit posibilitatea cazării la un hotel din apropiere. 12 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului și niciuna dintre acestea nu a necesitat spitalizare.
Totodată, în urma discuției purtate cu comandantul intervenției, s-a constatat faptul că hidrantul aflat în apropierea locuinței de unde a izbucnit incendiu nu funcționa.
Drept urmare, începând de mâine, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca angajații din aparatul de specialitate să participe la o acțiune comună, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, privind inventarierea și locațiile unde ar fi trebuit să existe hidranții. În același timp, se va dispune și revizia acestora. După finalizarea acestor acțiuni, toate datele constatate vor fi prezentante Primarului Sectorului 5 și opiniei publice.
La fața locului au fost prezente 7 echipaje ale Poliției Locale Sector 5 cu un număr de 17 polițiști locali și echipaje de la Ordine Publică și Circulație.

Citeste si...

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro