Actualitate

Incident grav pe Dunăre: O barcă plină cu migranți s-a răsturnat

Incident grav pe Dunăre: O barcă plină cu migranți s-a răsturnat
Incident grav pe Dunăre: O barcă plină cu migranți s-a răsturnat

Incident grav pe Dunăre, după ce o barcă plină cu migranți s-a răsturnat joi oi noapte.

Nu mai puțin de 18 persoane se aflau în barcă, între care 16 migranţi şi două călăuze.

Nouă persoane au fost salvate de poliţiştii de frontieră care au intervenit rapid cu mai multe ambarcaţuni. Celelalte persoane sunt în continuare căutate de scafandri.

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau în misiune în zona de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor.

Poliţiştii au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec, potrivit unui comunicat de presă.

Concomitent au fost alertate echipajele ISU Mehedinţi, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Mehedinţi si Căpitănia Drobeta care au intervenit la faţa locului. Persoanele salvate, opt cetăţeni afro-asiatici şi un sârb, aflate în stare de hipotermie, au fost transportate cu ambulantele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale.

Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical ulterior fiind plasate într-un centru de carantina de pe raza judeţului Mehedinţi. Din primele verificări s-a stabilit că în barcă se aflau 18 persoane, 16 migranţi cu diferite naţionalităţi şi două călăuze sârbe.

Cei în cauză au plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-au ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti”, transmite Poliţia de Frontieră.

Căutările în apele fluviului Dunărea sunt continuate de către echipaje ale Poliţiei de Frontieră şi scafandri de la ISU Mehedinţi. În cauză se derulează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *