Actualitate

Informații de ultima ora pentru români! Ce se întâmplă cu salariul mediu net la fiecare angajat

Informații de ultima ora pentru români! Ce se întâmplă cu salariul mediu net la fiecare angajatVestii noi pentru salariatii romanii, INS le arata romanilor ca in acest timp castigul salarial mediu nominal a cam scazut net pana la 2.933 lei, relateaza www.capital.ro.

Potrivit datelor, cele mai mari valori ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat pentru cei care lucrează în tehnologia informaţiei.

Vorbim aici și despre activităţi de servicii informatice (6.683 lei). Cele mai scăzute valori s-au constatat în domenii precum fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.728 lei).

Cu toate acestea, față de perioada similară a anului trecut, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 17,9%.

„În cursul anului se înregistrează fluctuaţii ale câştigului salarial determinate, în principal, de acordarea premiilor anuale şi a primelor de sărbători (decembrie, martie/aprilie). Acestea influenţează creşterile sau scăderile în funcţie de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urmă, la estomparea fluctuaţiilor câştigului salarial lunar la nivelul întregului an”, a comentat INS.
Institutul a explicat și de ce au avut loc aceste scăderi pentru luna februarie față de ianuarie.

“Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat astfel: cu 20,6% în extracţia minereurilor metalifere, respectiv cu 14,9% în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale; între 3,5% şi 7% în extracţia cărbunelui superior şi inferior, activităţi de servicii anexe extracţiei, depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport, activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), tranzacţii imobiliare, fabricarea altor mijloace de transport, transporturi aeriene; între 1,5% şi 3% în fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente nespecificate, transporturi terestre şi transporturi prin conducte, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apa caldă şi aer condiţionat, hoteluri şi restaurante, alte activităţi industriale nespecificate”, au arătat cei de la INS.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *