Extern

Interdicții pentru persoanele vaccinate împotriva coronavirusului, autoritățile au interzis donarea și transferul de sânge în cazul acestora

Japonia a luat, astăzi, o decizie care vizează pacienții vaccinați. Autoritățile au interzis donarea și transferul de sânge în cazul acestora.
Autoritățile japoneze au adoptat, astăzi, interdicții pentru persoanele vaccinate împotriva coronavirusului. Concret, pacienții vaccinați anti-Covid-19 nu vor putea să doneze sau să transfere sânge altor persoane.

Măsura va fi reanalizată după ce specialiștii din sănătate vor avea date concrete referitoare la influența vaccinării anti-Covid-19 asupra sângelui.

Donarea de sânge a devenit interzisă
Conform organelor Sănătății din Japonia, donarea de sânge de către persoanele vaccinate anti-coronavirus este încă sub analiza specialiștilor din departamente și laboratoare ce se ocupă de partea sangvină.

Până când autoritățile în cauză nu vor avea rapoarte concrete în legătură cu starea sangvină și diferențele de la nivelul sângelui după vaccinarea unui pacient anti-coronavirus, acestora le este interzis să mai doneze.

„Dorim să exprimăm recunoștința noastră sinceră pentru înțelegerea și cooperarea dvs. în ceea ce privește donarea de sânge. În ceea ce privește criteriile de acceptare pentru donarea de sânge pentru cei care au fost vaccinați cu noul coronavirus, suntem în proces de a-l evalua și eventual, lua în considerare în țară, așa că vă rugăm să înțelegeți că ne vom abține de la a dona sânge până când vor fi arătate criteriile.
Decizia în cauză este prima de acest fel de pe întregul glob. Niciun alt stat nu a mai apelat la o astfel de interdicție în ceea ce privește persoanele vaccinate anti-coronavirus.

sursa

Citeste si...