Actualitate

ISU MM – INTERVENȚII ÎN CIFRE

De la începutul anului, pompierii maramureșeni au intervenit la localizarea și lichidarea unui număr de 62 de incendii, față de 56 în aceeași perioadă a anului trecut. Din totalul de incendii de anul acesta, 47 s-au produs la locuințele și anexele cetățenești, față de 46 în aceeași perioadă a anului trecut.
Cele mai multe dintre incendii, 26, au izbucnit din cauza coșurilor și a burlanelor de fum defecte sau necurățate, urmate ca pondere de instalațiile electrice defecte- 6. Printre celelalte cauze de incendiu s-au numărat echipamentele electrice improvizate, sistemele de încălzire defecte, mijloacele de încălzire defecte, respectiv cenușa, jarul și scânteile de la sistemele de încălzire.
Deși temperaturile sunt în creștere, cetățenii trebuie să respecte în continuare, cu strictețe, regulile de prevenire referitoare la exploatarea sobelor, a coșurilor de fum și a instalațiilor electrice. Reamintim maramureșenilor să efectueze în perioada următoare, când vremea va permite, lucrările de verificare, curăţare şi reparare, dacă este cazul, a coşurilor de fum, numai cu persoane specializate.

Citeste si...