Publicitate
Actualitate

JALE DE ULTIMA ORA! Toti soferii trebuie sa aiba acest act obligatoriu cand vor fi opriti de politie, altfel risca ca masina..

Publicitate
JALE DE ULTIMA ORA! Toti soferii trebuie sa aiba acest act obligatoriu cand vor fi opriti de politie, altfel risca ca masina..Veste rea pentru toti soferii, acestia trebuie obligatoriu sa aiba acest act asupra sa cand politia ii va opri in trafic, relateaza jurnalmm.ro.
Camera Deputatilor a adoptat in cursul zilei de azi legea asupra asigurari RCA, toti asiguratii vor avea posibilitatea sa contracteze o politia de asigurare pentru un timp de 12 luni, să o suspende pe perioada imobilizării vehiculului şi să fie despăgubiţi indiferent de service-ul la care merg.
 Plata primelor de asigurare se face integral sau în rate conform acordului dintre asigurat şi asigurătorul RCA.

„De asemenea, utilizarea de piese contrafăcute în efectuarea de reparaţii auto este considerată infracţiune.

Tariful de referinţă se calculează semestrial de către o societate cu expertiză recunoscută în domeniu, contractată de către A. S.F., după formula prevăzută la art. 2 pct. 24 şi se publică de către A.S.F.

Publicitate

Cheltuielile administrative şi de vânzare ale poliţei de asigurare, incluse în tariful de primă, nu pot depăşi cumulat 25% din tariful rezultat.

Pentru determinarea sumei reprezentând prima de asigurare, asigurătorul RCA poate lua în calcul istoricul daunelor plătite, în ultimii 5 ani, pentru accidente produse prin intermediul vehiculului asigurat, precum şi utilizarea unor tehnologii de tip telematics.

La încheierea contractului RCA şi pe parcursul derulării acestuia, asiguratul are obligaţia să permită asigurătorului RCA accesul în baza de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, la evidenţa accidentelor şi a cererilor de despăgubire anterioare şi să furnizeze informaţiile solicitate de asigurătorul RCA pentru evaluarea riscului şi calculul primei de asigurare, stabilite prin reglementări A.S.F”, potrivit proiectului de lege.

 

 

Publicitate

Citeste si...