Extern

Joe Biden tocmai a făcut prima mare greșeală de președinte

Există o regulă de aur în politică: nu vă încurcați cu un membru în statul său natal, decât dacă doriți probleme.

Acesta este motivul pentru care este mai mult decât puțin uimitor faptul că vicepreședintele Kamala Harris a acordat un interviu unui post de televiziune local din Virginia de Vest la sfârșitul săptămânii trecute, conceput în mod expres pentru a pune presiune pe senatorul din Virginia de Vest, Joe Manchin (D), pentru a sprijini administrația Biden, cu 1,9 trilioane de dolari -19 plan de stimulare .
„În punctul dvs. din Virginia de Vest, una din șapte familii descrie gospodăria lor ca fiind flămândă, una din șase nu își poate plăti chiria și una din patru întreprinderi mici închid definitiv sau au închis deja, deci este o problemă importantă în Virginia de Vest și în toată țara „, a declarat Harris pentru WSAZ . „Și de aceea președintele și cu mine oferim Planul de salvare american”.
Care – NOUTĂȚI! – Lui Manchin nu-i plăcea.
„Am văzut [interviul], nu mi-a venit să cred. Nimeni nu m-a sunat [despre asta]”, a declarat Manchin pentru WSAZ în weekend . „Vom încerca să găsim o cale bipartisană înainte, dar trebuie să lucrăm împreună. Acesta nu este un mod de a lucra împreună”.
(Harris, este demn de remarcat, a făcut și un interviu cu o stație locală din Arizona pentru a-l presiona pe senatorul Kyrsten Sinema pe același proiect de lege, potrivit Punchbowl News ).

Conștientizată de supărarea lui Manchin, Casa Albă a contactat democratul din Virginia de Vest în weekend pentru a netezi apele, potrivit Manu Raju al CNN . Nu este clar dacă accesul l-a calmat pe Manchin.
„Am fost în contact cu senatorul Manchin, așa cum am fost de multe săptămâni și vom continua să mergem înainte”, a declarat luni secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki. Psaki a refuzat să spună luni dacă interviul lui Harris a fost conceput special pentru a aplica presiuni asupra lui Manchin.
Indiferent, este o greșeală ciudată, debutantă, pentru această administrație. Atât Biden, cât și Harris au petrecut timp în Senat și ar trebui să înțeleagă cum o astfel de mișcare ar fi percepută de Manchin – ca o amenințare deloc subtilă pentru el de a intra în linie (sau altfel).
Această îndemnare este genul de lucruri care funcționează mult mai bine într-un apel telefonic – sau într-o întâlnire de la Casa Albă. Niciun senator nu-i va plăcea ca vicepreședintele (al propriului partid!) Să facă un interviu cu un post de știri local din statul lor pentru a spune că această legislație despre care nu sunt siguri este de fapt un lucru foarte bun pentru statul lor. Nici un.
Manchin a rezistat până acum să ia o poziție asupra pachetului de stimuli. El a declarat CNN că are îngrijorări cu privire la preț , dar a adăugat: „Vom încerca să-l facem pe Joe Biden să aibă succes”.
(Interesant este că guvernul republican din Virginia de Vest, Jim Justice, a pledat pentru ca Congresul să meargă cu un pachet de stimul în timpul unui interviu de luni dimineață cu Poppy Harlow de la CNN . „Încercând să fim în sine responsabili din punct de vedere fiscal în acest moment … aruncați niște bani chiar acum, deci ce? „, a spus Justiția.)
De ce să joci hardball atât de repede? Deoarece Casa Albă Biden va trebui să adopte aproape sigur proiectul de lege pentru stimularea Covid-19 prin reconciliere – o tactică legislativă care ar permite democraților să mute pachetul pe podea (și să treacă) cu o majoritate simplă, mai degrabă decât 60 de voturi . (Citiți acest lucru pentru mai multe despre reconciliere.)
Dar pentru ca acest lucru să funcționeze, democrații au nevoie de toți cei 50 de senatori pentru a sprijini legislația. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, Harris ar putea să rupă egalitatea în favoarea democraților.
Uite, Manchin ar putea să găsească o modalitate de a obține pachetul de 1,9 trilioane de dolari. Dar, această mișcare cu siguranță nu-l ajută să ajungă acolo.
Senatorul din Vermont, Bernie Sanders, un independent care face legături cu democrații, și-a exprimat optimismul că partea sa va ajunge acolo.
„Toți vom avea diferențe de opinii, aceasta este o factură de 1,9 trilioane de dolari, am diferențe și îngrijorări cu privire la acest proiect de lege, dar la sfârșitul zilei vom susține președintele Statelor Unite”, a spus el ABC duminică .
Între timp, un grup de senatori republicani și-au oferit propria contrapropunere de stimul Covid-19 (cu un preț de 600 miliarde de dolari) – și se îndreaptă luni la Casa Albă pentru a discuta cu președintele Biden despre asta.
Acest lucru ar putea, teoretic, să ofere Casei Albe o ieșire dacă nu cred că se pot baza pe Manchin pentru a vota pentru propunerea de 1,9 trilioane de dolari. Cu toate acestea, nu este deloc clar că sunt dispuși să admită înfrângerea în acest sens.
Ceea ce este clar este că Casa Albă a comis o greșeală de începători prin presiunea asupra lui Manchin prin intermediul interviului Harris. Ceva despre prinderea mai multor muște cu miere decât oțet.
sursa

Citeste si...