Sport

Jucătorii CSM Baia Mare revin marți din Africa de Sud

Finala Cupei României la rugby, dintre SCM Timişoara şi CSM Ştiinţa Baia Mare, programată pentru 11 decembrie, va fi amânată din cauza carantinei impuse sportivilor băimăreni, care nu s-au întors încă din Africa de Sud, unde au participat la un turneu, în condițiile apariţiei noii variante Omicron a SARS-CoV-2.

Finala Cupei României va trebui amânată pentru că băimărenii încă nu s-au întors şi vor fi nevoiţi să stea în carantină la întoarcerea în ţară. Vom lua o decizie în Biroul Federal de joi”, a declarat, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Antena24.ro, – ,Fi bine informat la orice ora

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat luni că sportivii români blocaţi în Africa de Sud vor pleca marţi spre ţară cu o aeronavă special trimisă de la Bucureşti pentru repatrierea lor.
Aeronava TAROM care va aduce în ţară echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud şi aterizează azi la Johannesburg, via Mombasa (zbor 4101). Îmbarcarea pasagerilor şi decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johannesburg – Mombasa (Kenya) – Bucureşti – Baia Mare (zbor 4102)”, a declarat ministrul Novak, într-o postare publicată pe Facebook.

Componenţii echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, alături de staff-ul tehnic, au rămas blocaţi în Africa de Sud, ca urmare a interdicţiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului.

Rugbyștii români se aflau de două săptămâni în Africa de Sud, la puternicul turneu de rugby „Toyota Challenge Cup”, la Bloemfontein,  CSM Ştiinţa Baia Mare a fost învinsă de Toyota Cheetahs, cu scorul de 54-5 (12-5), vineri, la Bloemfontein, în al doilea meci-test din turneul pe care îl susţine în Africa de Sud. În urmă cu o săptămână, în primul său meci-test din emisfera sudică, Ştiinţa Baia Mare a învis formația Free State XV cu 72-14.

Sportivi ar fi trebuit să se întoarcă în ţară în cursul dimineţii de sâmbătă, pe ruta Johannesburg – Doha – Otopeni. Din cauza apariției tulpinii Omicron, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe aceştia în ţară a fost anulată. Deşi testaţi PCR negativ, toţi membrii delegaţiei băimărene au fost nevoiţi să se cazeze pentru încă cel puţin 24 de ore la hotelul din Bloemfontein.

sursa

Citeste si...