Extern

Jurnaliștii acuză că nu au acces în spitale, iar medicii nu sunt lăsați să vorbească

Presa independentă din Ungaria a publicat miercuri o scrisoare deschisă prin care a cerut guvernului condus de Viktor Orban acces la spitale și personalul medical. Ungaria are cea mai mare rată a mortalității din lume, iar jurnaliștii atrag atenția că în lipsa informațiilor despre evoluția epidemiei de coronavirus, mulți oameni iau în derâdere pericolul și nu respectă măsurile de prevenție. „Spitalele sunt făcute pentru a trata bolnavii, nu pentru camere”, a replicat purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs.

Presa independentă din Ungaria susține că e împiedicată să informeze corect despre epidemie

Redactorii a 28 de ziare și canale de televiziune din Ungaria au cerut Guvernului Orban acces la spitale și cadrele medicale pentru a putea informa corect populația despre evoluția pandemiei de coronavirus.

„Medicii și asistenții nu sunt liberi să se exprime public și presa nu are voie să intre în spitale, așa că nu putem evalua ce se întâmplă acolo”, reclamă jurnaliștii în scrisoarea lor, citată de Reuters.

Ei au atras atenția că „lipsa de informații are consecințe grave” și că „în absența rapoartelor privind realitatea din spitale, mulți oameni încă minimizează pericolele virusului și nu iau măsuri de protecție, ceea ce contribuie la exacerbarea epidemiei”.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *