Politica

Klaus Iohannis a semnat – Ce legi a promulgat șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de promulgare a două acte normative, precum și un decret privin eliberarea din funcție a unui judecător de la Tribunalul Olt, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului a promulgat ”Legea pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2020 privind aprobarea cotizației anuale a României la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki – European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats – Hybrid CoE, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte (PL-x 116/24.03.2020)”, potrivit comunicatului Președinției.

Potrivit acestui act normativ echivalentul în lei al sumelor necesare plății cotizației anuale este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe, calculat pe baza cursului de schimb leu/euro în vigoare la data efectuării plății.

Președintele a promulgat și Decret privind Legea pentru modificarea Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară (PL-x 455/27.07.2020).

De asemenea, șeful statului a semnat decretul privind ”eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Olt a doamnei Marinela Georgescu – pensionare, la data de 18 martie 2021”.

sursa