Stiri Nationale Si Internationale.

Klaus Iohannis a semnat! România va rămâne fără asistați social. S-a terminat cu leneveala!


Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a semnat decretul, romanii asistati sociali nu vor mai primi bani, relateaza playtech.ro.

Asistati sociai nu plateau la somaj  celor asistati

Numărul celor care refuză pur și simplu să se angajeze este covârștior, iar aceștia pun o presiune foarte mare pe persoanele muncitoare și plătitoare de taxe la stat.

Din fericire pentru clasa muncitoare din țara noastră, astfel de practici vor deveni imposibile în viitorul apropiat.

Abia când îl refuzai pe al treilea oferit de forțele de muncă, plata șomajului îți era întreruptă.

De acum înainte, este suficient să refuzi un singur loc de muncă pentru a fi eliminat de pe lista asistaților sociali.

Aceste măsuri radicale vin în întâmpinarea nevoilor de forță de muncă din țara noastră. Este inadmisibil să rămână o varietate foarte mare de joburi neocupate doar pe ideea că statul de susține la nevoie.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.”

Modificările promulgate de Iohannis sunt aduse legii 416/2001.

Distribuie


10 thoughts on “Klaus Iohannis a semnat! România va rămâne fără asistați social. S-a terminat cu leneveala!

 1. fanica

  BUNA ! SARACU GIGI EU UNA DA AM SPUS DE MULT DE CE NU CANDIDEAZA DE PRESEDINTE CA OMU ASTA E PERFECT DE PRESEDINTE VOTEZ PENTRU GIGI BECALI !

  Reply
 2. Theo

  –‘’Ceea ce primește o persoană, fără a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la rândul ei, nu primește întreaga recompensă pentru ceea ce a muncit. Statul nu poate da cuiva ceva, fără să fi luat mai înainte de la altcineva. Când jumătate din populație vede că poate să nu muncească, pentru că cealaltă jumătate va avea grijă de ea și când jumătatea care a muncit realizează că nu are sens să mai muncească, pentru că alții sunt beneficiarii muncii lor, atunci, dragii mei, acesta este sfârșitul oricărei națiuni. Nu poți multiplica bogăția divizând-o!” Cătălin Dumitriu Corect ???

  Reply
 3. piere

  A saracit Romania din cauza lor ? Acum cand saracia depaseste 42 % din populatie ? Din totalul de 7 milioane de familii cate sunt in Romania exista 80.000 de familii (1%) care încasează venit minim garantat de peste cinci ani. Numărul de familii beneficiare de ajutor social in 2016 era de 244.814 (3%). Sa le fie rusine celor care isi bat joc de acesti oameni lipsiti de orice alta venituri si vor sa-i omoare subit !! Nu uitati ca istoria nu se scrie azi si nici procesele de crima impotriva umanitatii ci poate peste alti 25 de ani ca si la revolutie. Sunteti pregatiti sa raspundeti pentru incurajarea acestor masuri?

  Reply
 4. Robert

  Politicieni,,cate milioane de euro au furat…..stau si rad prin tari straine..acele nu se vad…iar presedintele cu 6 case luate ….le-a muncit pe dreptate?

  Reply
 5. Andrei

  Bai, pana la urma urmei romi is de vina ca nu vor sa munceasca, vor munca usoara si sau chiar deloc si multi bani, dar cum vine asta frate? Nu zic ca numai romii is de vina se numara si romanii care fac la fel, dar majoritatea is romii si nu vor sa munceasca, Fac 10 copii si vor multi banii , dar copii aia mor de foame, si daca va duceti aminte, o dat si al TV ca ce fac ei cu banii si se duc in bar , beau, baga la jocuri de noroc, si ce erau aia? Romii normal, ca doar asta stiu sa faca sa stea degeaba, abia vad ca au ce manca si dau banii pe prostii si mna…, din cauza unor lenesi care trag toata tara-n jos nu trebuie sa sufere toata tara din cauza lor, uite unu care are 40 si ceva de ani si nu poate sa munceasca si ca ajunge aproape in floarea varstei, dar unu de 20-30 pana in 40 de ani, ar trebui sa se duca dracu la munca, alti care munces 24 de zile fara weekend-uri ca sa puna ceva pe masa, dar ei se plang la 2-3-4 zile cat sunt chemati ca sa faca niste ore, dar alti care isi rup tot corpul la contructii la aia nu va ganditi si nu e mai plang, doar niste ipocriti din asta care se plang ca-s pusi la treaba din cauza lor un om vai de capul lui care abia mai poate face orele ca sa primeasca niste bani, nu mai poate lua din cauza lor

  Reply
 6. Andreea

  Bine le-a făcut că stau acasă puturoși și primesc ajutor social pe spatele nostru care lucram la 3 schimburi! Felicitări domnule Președinte!

  Reply
 7. Andreea

  Bine le-a făcut că stau acasă puturoși și primesc ajutor social pe spatele nostru care lucram la 3 schimburi! Felicitări domnule Președinte!

  Reply
 8. Un om

  Foarte bine, cat despre cel sau cea care a scris acest reportaj, am un singur lucru de mentionat : Citeste carti! Te va ajuta sa scrii si tu corect gramatical.

  Reply
 9. Ion Marian Dumitru

  Este o lege foarte bună dar nu este făcută de Johannis ci doar promulgată. Deci nu trebuie să-i acordăm lui acest merit sau eșec. Cert este ca din propria–mi experiență vă spun că am avut nevoie de 2 zilieri timp de 2 săptămâni, muncă nu grea, erau la băut cam 6 persoane din care 4 erau f bune de muncă dar au preferat să bea în continuare. Și atunci de ce se agită cu sărăcirea României? Și să știți că nici unul nu era rrom. Nu am citit legea dar bănuiesc că pentru cazurile care merită va fi protecția sociala necesară. Așa că, legea este binevenită și sper că se vor apuca mai mulți de muncă.

  Reply

Lasă un răspuns