Politica

Klaus Iohannis câștigă DEFINITIV războiul cu MApN: Generalul Nicolae Ciucă, repus în funcția de șef al Armatei

Klaus Iohannis câștigă DEFINITIV războiul cu MApN: Generalul Nicolae Ciucă, repus în funcția de șef al ArmateiCererea Ministerului Apărării de suspendare a decretului prin care a fost prelugit mandatul şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a fost respinsă definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiției, informează Agerpres, relateaza  b1.ro.

Instanta a admis ieri recursul care presedintele Iohannis  la formulat dupa finalul lunii ianuarie, catre Curtea de Apel din Bucuresti aa dmis MApN, si a suspendat decredtul semnat de Iohannis.

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a prelugi mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării a fost atacată în contencios administrativ de MApN. Ministerul a înregistrat la Curtea de Apel două acțiuni cu același obiect. Acțiunile au fost repartizate judecătorilor Vasile Bîcu şi Silviu Barbu.

Prima acțiune a fost înregistrată la Curtea de Apel București la 11 ianuarie, fiind deschis dosarul 180, prin care Ministerul cerea suspendarea decretului prin care șeful statului a prelungit mandatul generaului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei.

Speța a fost repartizată la completul 9, iar primul termen a fost stabilit pentru 12 februarie.

O a doua acțiune, având același obiect, a fost înregistrată tot la Curtea de Apel pe 14 februarie, fiind deschis dosarul 230, care a fost repartizat completului 8.

La finalul lui 2018, Klaus Iohannis a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării.

 

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *