Politica

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Europei: „În confruntarea cu COVID-19, România a dovedit încă o dată că e un partener de încredere”

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Europei: "În confruntarea cu COVID-19, România a dovedit încă o dată că e un partener de încredere"
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Europei: „În confruntarea cu COVID-19, România a dovedit încă o dată că e un partener de încredere”

Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul Zilei Europei, în care arată că în criza generată de pandemia de COVID-19, ”o provocare fără precedent”, România a dovedit încă o dată că este un partener de încredere în Uniunea Europeană.
Sărbătorim astăzi Ziua Europei într-un context cu totul special, imposibil de imaginat în urmă cu doar câteva luni de zile. Este cea mai dificilă perioadă pentru continentul nostru după cel de-al Doilea Război Mondial, un moment care ne testează rezistenţa, unitatea şi umanitatea. Istoria ne arată că proiectul european a trecut cu bine de provocările trecutului, atunci când răspunsurile au fost rezultatul unui amplu efort comun. Modul în care vom depăşi actuala criză va marca profund conştiinţa noastră europeană şi va da un nou sens viitorului Uniunii Europene. Solidaritatea şi coeziunea europeană sunt valori de o importanţă majoră, pe care se fundamentează continuitatea proiectului european şi reconectarea la nevoile şi aşteptările cetăţenilor noştri. (…) Criza generată de pandemia de COVID-19 a arătat cât de importantă este o abordare comună, în spiritul unităţii şi solidarităţii. În confruntarea cu această provocare fără precedent, România a dovedit încă o dată că este un partener de încredere„, spune şeful statului în mesaj.

Klaus Iohannis că echipe de medici şi asistenţi români s-au deplasat în Italia şi Republica Moldova pentru a sprijini eforturile de combatere a epidemiei şi că România este primul stat membru care gestionează constituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale pentru întreaga Uniune, fiind deja livrate prin acest mecanism echipamente esenţiale în zonele cele mai afectate.

Sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *