Politica

Klaus Iohannis și generalul Nicolae Ciucă, prima apariție împreună după ce președintele a câștigat definitiv războiul cu MApN pe tema mandatului şefului Statului Major al Apărării

Klaus Iohannis și generalul Nicolae Ciucă, prima apariție împreună după ce președintele a câștigat definitiv războiul cu MApN pe tema mandatului şefului Statului Major al ApărăriiPresedintele Klaus Iohannis a fost astazi prezent, in portul Constanta la exercitiul NATO, s-a produs cel mai exercitiu naval in apele tari noastre, dar si peste hotare ale Marii Negre, relateaza b1.ro.

La eveniment s-a aflat și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Aceasta este prima apariție împreună a președintelui și a șefului Armatei, după ce solicitarea Ministerului Apărării de suspendare a decretului prin care a fost prelugit mandatul generalului Ciucă a fost respinsă definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiției.

Instanța a admis, miercuri, recursul formulat de președintele Klaus Iohannis după ce, la finalul lunii ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea MApN şi a suspendat decretul semnat de șeful statului. (Detalii AICI)

Exercițiul „Sea Shield 2019” marchează împlinirea a 70 de ani de la înființarea Alianței Nord Atlantice și 15 ani de la aderarea României la NATO.

La exercițiu participă 14 nave militare românești, precum și nave și aeronave din SUA, Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda și Turcia, în cooperare cu forțele armate georgiene și ucrainene.

În total, este vorba despre aproximativ 2.200 de militari care exersează proceduri de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață și aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

 

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *