Scitech

La doar 21 ani un tanar din JIBOU a patentat o DACIA 1310 sa porneasca prin SMS!

Cristian Bodea este din Jibou, judeţul Salaj, acesta fiind pasionat sa inventeze diverse dispozitive electronice complicate.

La varsta de 21 de ani, Cristian, fiind student în anul 3 la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare, avand deja  o colecţie remarcabilă de inovaţii.

Pasiunea pentru INOVATII s-a nascut în copilarie, cand,  era preocupat să demonteze diverse obiecte din casa.

De mic mi-a placut să desfac masinuţele de jucarie sau aparate electrocasnice, pentru a vedea ce este dincolo de carcase, ce componente are fiecare dispozitiv. Chiar si în ziua de astazi, primul lucru la care mă gandesc când văd ceva nou este felul în care este realizat şi ce piese conţine„.

Dacia care porneşte prin SMS

Caţiva ani mai târziu, curiozitatea, entuziasmul si spiritul inovator si-au spus cuvântul, tanarul realizand un sistem prin care Dacia 1310 a familiei pornea printr-un SMS.

Autoturismul comunică cu telefonul mobil prin intermediul tehnologiei de comunicare bluetooth, fapt care îl face foarte uşor de folosit. Kitul se poate modifica astfel încat tehnologia de comunicare folosită sa fie  tehnologie GSM, astfel printr-un simplu SMS motorul poate fi ON sau OF. De asemenea, este posibilă o aplicaţie pentru sistemul de operare Android care suportă comenzi vocale, permiţând utilizatorului să pornească sau să oprească motorul printr-o simplă comandă vocală„, explică el.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro

Citeste si...