Actualitate

Laura Codruta Kovesi va fi audiata pe 21 martie pentru „încalcarea statutului magistratilor”

Laura Codruta Kovesi va fi audiata pe 21 martie pentru “încalcarea statutului magistratilor”Laura Kovesi va fi audiată pe 21 la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM, pentru încălcarea statutului magistraţilor.
Audierea şefei DNA va avea loc pe 21 martie, la ora 10.00. Alături de ea va fi audiat şi adjunctul ei, procurorul Marius Iacob.

Inspecţia Judiciară a început în 12 ianuarie o acţiune disciplinară în cazul procurorului şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, care este acuzată de trei abateri disciplinare.

O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA.

Potrivit ordinii de zi publicate de CSM, Laura Kovesi va fi audiată pentru posibila încălcare a mai multor puncte din Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, respectiv art. 99, lit. a), c) şi m).

Art. 99. Legea 303/2004

Constituie abateri disciplinare:

a) încălcarea prevederilor legale referitoare la declarațiile de avere, declarațiile de interese, incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii;

c) desfășurarea de activități publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu;

m) nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Adjunctul ei, Marius Iacob, va fi audiat pentru posibila încălcare a art. 99, lit. i):

i) efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile

Romaniatv.net

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *