Publicitate

Lege drastica! Amenzi mari pentru şoferii care fac live la volan. Rămân şi fără permis!

Publicitate

Noul Cod Rutier ii lasa pe soferi fara permis, deoarece s-a dat interzicerea la live-ul la volan, acest nou proiect de lege deja s-a publicat in monitorul oficial, relateaza spynews.ro.

Acest proiect s-a dat pentru stoparea a multor accidente din cauza telefonului la volan.

Publicitate

Amenzile sunt foarte mari pentru şoferii care fac live la volan, între 1,300 de lei şi 2,900 de lei.

Practic, pentru nerespectarea acestei norme de conduită se va introduce o nouă sancțiune de 9-20 puncte-amendă (clasa a IV a) şi 6 puncte de penalizare.

Nici bicicliştii nu scapă de lege, sancțiunea cu amendă va fi aplicată și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Conform observator.tv, proiectul de modificare a Noului Cod Rutier spune că: „Având în vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil, sau orice alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiții decât cele permise, a fost introdus un mecanism mai aspru de sancționare pentru situația în care concomitent cu această faptă este încălcată o altă regulă privind circulația vehiculelor.

Astfel, pe lângă amendă se va aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule”.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, şoferii prinşi că fac live la volan vor fi sancţionaţi drastic.

Publicitate