Actualitate

LEGE NOUA! Mortul va fi ingropat ECO, cerinte socante! Shimbarea care toti romanii trebuie sa aplice la inmormantari de acum!

LEGE NOUA! Mortul va fi ingropat ECO, cerinte socante! Shimbarea care toti romanii trebuie sa aplice la inmormantari de acum!Lege noua care romanii va trebui sa o respecte la inmormantarea unui mort, cerintele ECO, relateaza www.wowbiz.ro.

Termenul „eco friendly (n.r.prietenos cu mediul inconjurator) este pus in aplicare de catre industria funerara, iar noutatile apar in activitatea la imbalsamarea mortului, incat, formolul va fi interzis in scurt timp, deoarece substanta dauneaza grav sanatati, este dovedita a fi cancerigena.

Potrivit Libertatea, in industria funerara au inceput sa apara noutati in ceea ce priveste imbalsamarea, astfel incat, formolul ar putea fi interzis in curand, pe motiv ca aceasta substanta s-a dovedit a fi cancerigena.

Desigur, efectele negative nu au cum sa mai fie resimtite de catre corpul neinsufletit, insa mediul inconjurator este cel care are de suferit, odata cu intrarea cadavrului in starea de putrefactie si absorbirea substantelor nocive de catre sol.
Astfel, la imbalsamare se va renunta treptat la substantele pe baza de formaldehida si se vor utiliza doar biocidele TP22, avizate de Ministerul Sanatatii.

 

Citeste si...