Scitech

Lege noua! Violenta online, se va pedepsi. Iata consecintele cu amenintari sau hartuire online!

Lege noua! Violenta online, se va pedepsi. Iata consecintele cu amenintari sau hartuire online!
Lege noua! Violenta online, se va pedepsi. Iata consecintele cu amenintari sau hartuire online!

Violenta online, cat si hartuirea s-au amenintarile adresate pe retelele de socializate, vor fi pedepsite drastic, relateaza spynews.ro.

In ultimi ani, aceste amenintari au luat amploare, iar fara aceasta lege care sa ii mai opreasca pe indivizi din spatele televizorului, se spera ca se vor opri aceste probleme.

Legea violenței online a fost acum adoptată în România, iar pedepsele vor fi aceleași ca în cazul violenței domestice.

Persoanele agresate vor puea cere ordin de protecție.

„Astfel, sancționarea contravenientului care a săvârșit acte de violență cibernetică, în situația în care fapta săvârșită nu are caracter penal, se supune regimului sancționator prevăzut de Legea nr. 217/2003, dar și a legislației speciale care prevede protejarea datelor cu caracter personal și a dreptului la viață privată.

Din moment ce noțiunea de violență cibernetică este inclusă în noțiunea de violență domestică (va fi, când proiectul devine lege – n.red.) (…) este evident faptul că orice manifestare de violență cibernetică va avea același regim sancționatoriu ca cel prevăzut în cazul violenței domestice.” , este concluzia inițiatorilor propunerii.

Textul de lege include următoarele: „hărțuire online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de informații și conținut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private și orice altă formă de utilizare abuzivă a tehnologiei informației și a comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente sau altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite și utiliza platformele sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de rușine, umili, speria, amenința, reduce la tăcere victima”., potrivit Playtech.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *