Actualitate

LEGE SOC! Un judecator da voie femeilor sa faca topless in public, iata cine a luat aceasta decizie!

Legea care a socat pe toata lumea, un judecator a anulat restrictia femeilor de a face topless in public, relateaza www.realitatea.net.

Acest judecator din Colorado da dreptul tuturor femeilor sa faca topless pe strada, aceasta a anulat legea din ordinul care a interzis expunerea in public.

Judecătorul R. Brooke Jackson a anulat o restricție anterioară, cunoscută sub numele de Ordonanța Fort Collins, care interzicea reprezentantelor sexului frumos să iasă în public la bustul gol, susținând că interdicția respectivă este „neconstituțională”.

De astăzi, orice femeie din Denver poate să-și expună sânii în public, dacă dorește, fără a fi supusă discriminărilor.

Jackson și-a justificat decizia susținând că, prin interdicția anterioară „se perpetuează un stereotip înrădăcinat în societatea noastră, conform căruia sânii femeilor sunt, în primul rând, obiecte ale dorinței sexuale, pe când ai bărbaților nu.”

Judecătorul R. Brooke Jackson este de părere că „sânii femeilor sunt considerați un obiect al desfrânării sau un pericol moral pentru că societatea a creat această aură, începând cu picturile renascentiste, până la reclamele pentru produsele Victoria’s Secrets; astfel că această parte anatomică a fost asimilată sexualității, creându-se un stereotip de sine stătător.”

Susținătorii judecătorului sunt de părere că acest demers este la fel de important ca lupta femeilor pentru dreptul de vot.

 

 

Citeste si...