Extern

Liderii mondiali solicită semnarea unui tratat internațional de pandemie

Prim-ministrul Boris Johnson s-a alăturat a peste 20 de lideri mondiali pentru a solicita noi soluții globale care să ajute lumea să se pregătească pentru viitoarele epidemii.

Într-un articol din ziar, lideri, inclusiv cancelarul german și președintele francez, au declarat că Covid a fost cea mai mare provocare de după cel de-al doilea război mondial.

Ei au spus că pandemia arată că „nimeni nu poate fi în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță”.

Ministrul Comerțului Kwasi Kwarteng a declarat că Marea Britanie are nevoie de vaccinuri suplimentare înainte de a exporta provizii.

24 de lideri au scris în publicații precum Daily Telegraph și Le Monde în Franța și Pez în Spania că stabilirea cooperării transfrontaliere necesită un tratat similar celui de-al doilea război mondial.

Semnatarii, printre care și dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, au declarat: „În acel moment, după dezastrele celor două războaie mondiale, liderii politici s-au reunit pentru a stabili un sistem multilateral.

PM: Puterea de a rezista noilor tendințe este neclară
Regatul Unit „Rezilierea și încetarea” acordului privind vaccinul Novavax
Sir Lenny Henry: „Credința științifică, bucurie pentru spirit”
„Obiectivul este clar: uniți țara, eliminați tentația izolaționismului și a naționalismului și faceți față provocărilor că numai spiritul de unitate și cooperare, adică pace, prosperitate, sănătate și securitate, poate fi atins împreună”.

Președintele francez Macron, cancelarul german Merkel și alți lideri au declarat că, în același spirit, țările trebuie acum „să se pregătească pe deplin pentru a răspunde acestei epidemii într-un mod foarte eficient. Prognozează, previne, detectează, evaluează și răspunde”.

Ei spun că un nou tratat va contribui la construirea unor sisteme mai bune pentru a alerta oamenii cu privire la potențiale epidemii, îmbunătățind în același timp schimbul de date și distribuția de vaccinuri și echipamente de protecție personală.

„Vor exista alte pandemii și alte urgențe majore de sănătate. Niciun guvern sau agenție multilaterală nu poate face față acestei amenințări singure. Întrebarea nu este dacă există, ci când.

„Pandemia Covid-19 este o amintire dură și dureroasă. Până când toată lumea nu este în siguranță, nimeni nu este în siguranță”.

Scrisoarea adăuga: „Întrucât Covid-19 profită de slăbiciunile și diferențele noastre, trebuie să profităm de această ocazie pentru a ne uni ca o comunitate globală și a oferi asistență pentru cooperarea pașnică pentru a depăși această criză.
sursa

Citeste si...